Letselschade advocaat Den Haag

In Den Haag vinden ieder jaar een kleine 5.000 verkeersongevallen plaats. Was u betrokken bij een ongeval op de A44 of de A12 bij Voorburg? Of bent u als automobilist of fietser aangereden in het centrum van Den Haag? Dan is de kans groot dat u daarbij letsel en/of schade hebt opgelopen. Dat kan overigens ook het geval zijn als u in het Haagse Bos door een hond bent gebeten. Of als u ergens in Den Haag ongelukkig ten val bent gekomen door een gebrekkig wegdek of gewond bent geraakt bij een bedrijfsongeval. Voor deze (letsel)schade kunt u in veel gevallen een schadeclaim indienen bij de aansprakelijke partij.

Als u een schadeclaim wilt gaan indienen, is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een letselschade advocaat, liefst bij u in de buurt. Een in letselschade gespecialiseerde advocaat kan u het gehele letselschadetraject uit handen nemen, waardoor u zich volledig op uw herstel kunt richten. In de meeste gevallen kost deze bijstand u niets.

Soorten letselschade

Letselschade bestaat zowel uit materiële schade als uit immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd.

Materiële schade

Onder materiële schade vallen onder meer de volgende schadeposten:

  • gemiste inkomsten door arbeidsongeschiktheid
  • medische kosten (waaronder het eigen risico van uw zorgverzekeraar)
  • reis- en parkeerkosten
  • kosten tijdens een ziekenhuisopname
  • kosten voor het aanpassen van uw woning
  • kosten voor het inschakelen van hulp bij huishoudelijke taken en klusjes in en om het huis
  • kosten voor hulp bij uw verzorging
  • schade aan eigendommen
  • kosten voor studievertraging
  • kosten voor ongebruikte kaartjes en abonnementen

Deze schadeposten komen uitsluitend voor vergoeding in aanmerking als zij verband houden met het ongeval.

Smartengeld

Smartengeld is een vergoeding voor immateriële schade, zoals de pijn, het verdriet en de gederfde levensvreugde die het ongeluk heeft veroorzaakt. Als u na het ongeluk bijvoorbeeld moet leven met chronische pijn, kan het zijn dat u minder van het leven kunt genieten. Deze schade komt voor vergoeding in aanmerking. U leest hier meer over op onze pagina Schadevergoeding.

Letsel opgelopen in Den Haag? M Advocatuur helpt u graag

Heeft u in Den Haag letselschade opgelopen of woont u in (de omgeving van) Den Haag? En wilt u uw schade verhalen? Dan staat M Advocatuur u graag bij. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in letselschade en hebben jarenlange ervaring met verschillende soorten letselzaken. Raoul van der Meulen is bovendien lid van de specialistenvereniging voor Letselschade Advocaten (LSA). De advocaten die lid zijn van deze vereniging zijn gespecialiseerd in de afhandeling van letselschadezaken, voor hen gelden bovendien de hoogst denkbare ervarings- en kwaliteitseisen.

Letselschade advocaat Den Haag – hoe kunnen wij u helpen?

Graag maken wij een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek. Dat kan bij ons op kantoor, maar als u fysiek niet in staat bent om naar ons toe te komen, kunnen wij ook bij u thuis langskomen. Wij reizen voor onze cliënten door het hele land.

Tijdens dit eerste gesprek geven we een oordeel over de haalbaarheid van uw zaak en vertellen we u meer over de te volgen stappen. Vervolgens verzorgen wij de aansprakelijkstelling van de andere partij en inventariseren we welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Ook verzorgen wij de communicatie en onderhandelingen met (de verzekeraar van) de aansprakelijke partij, uiteraard in overleg met u. Daarbij werken we nauw samen met medisch specialisten en andere deskundigen.

In de meeste letselschadezaken lukt het ons om zonder tussenkomst van een rechter een schikking te treffen. Als dat niet mogelijk is, leggen we de zaak aan de rechter voor.

Meestal kost het inschakelen van een letselschade advocaat u niets. De aansprakelijke partij moet de kosten die u maakt voor rechtsbijstand namelijk vergoeden.