U heeft letsel opgelopen door gebrekkige producten, machines, dieren of door een gevaarlijke situatie in en rond een winkel/huis.

 

 

 

Gebrekkige producten en onveilige situaties

U heeft letsel opgelopen door gebrekkige producten, machines of door een gevaarlijke situatie in en rond een winkel/huis. Een voorbeeld van een gebrekkig product is een huishoudtrap waarvan bij gebruik een trede afbreekt. Een gevaarlijke situatie in een winkel kan bijv. een niet goed afgedekt keldergat zijn. Het is belangrijk om de gegevens van eventuele getuigen te verzamelen en het letsel zo snel mogelijk door een arts te laten beoordelen. U moet ook de kosten bijhouden die u vanwege het ongeval en het letsel heeft gemaakt en/of zonder ongeval niet gemaakt zou hebben. Het is verstandig om zoveel mogelijk bonnetjes en andere bewijsstukken van kosten te bewaren. Mogelijke schadeposten die u kunt vorderen zijn onder andere reiskosten, kosten ziekenhuisverblijf, een vergoeding voor huishoudelijke hulp of klusjes in en om het huis (tuinwerkzaamheden, schilderwerk) en verlies aan arbeidsvermogen

Dit laatste heeft betrekking op het feit dat u door het letsel minder of niet kunt werken. Dit kan weer consequenties hebben voor uw inkomen. Naast voornoemde schadeposten heeft u ook recht op smartengeld (vergoeding voor de pijn, ellende etc.). Wij gaan voor u deze schadeposten inventariseren, onderbouwen en vorderen bij de wederpartij. Met betrekking tot het letsel vragen wij met uw toestemming informatie op bij uw behandeld artsen en therapeuten. Met deze informatie kunnen wij uw schade onderbouwd bij de aansprakelijke partij vorderen. Indien de aansprakelijkheid erkend is, zijn hier voor u geen kosten aan verbonden.

Wat kan je het beste doen bij letselschade door dieren?

De bekendste voorbeelden zijn beten door honden en ongevallen met paarden. Bij een hondenbeet kunt u de eigenaar aansprakelijk stellen. De eigenaar is op basis van art. 6: 179 Burgerlijk Wetboek aansprakelijk. Een hondenbeet kan een lelijk litteken opleveren maar b.v. ook angst voor honden. Bij een trap van een paard of een val van een paard kan het letsel ernstig zijn. Hier is van belang om zo snel mogelijk de eigenaar te achterhalen en de gegevens van eventuele getuigen te verzamelen. Uiteraard dient het letsel zo snel mogelijk behandeld te worden door een arts. U moet ook de kosten bijhouden die u vanwege het ongeval en het letsel heeft gemaakt en/of zonder ongeval niet gemaakt zou hebben. Het is verstandig om zoveel mogelijk bonnetjes en andere bewijsstukken van kosten te bewaren.

Mogelijke schadeposten die u kunt vorderen zijn onder andere reiskosten, kosten ziekenhuisverblijf, een vergoeding voor huishoudelijke hulp of klusjes in en om het huis (tuinwerkzaamheden, schilderwerk) en verlies aan arbeidsvermogen. Dit laatste heeft betrekking op het feit dat u door het letsel minder of niet kunt werken. Dit kan weer consequenties hebben voor uw inkomen. Naast voornoemde schadeposten heeft u ook recht op smartengeld (vergoeding voor de pijn, ellende etc.).

Neem contact op met M-Advocatuur

Wij gaan voor u deze schadeposten inventariseren, onderbouwen en vorderen bij de wederpartij. Met betrekking tot het letsel vragen wij met uw toestemming informatie op bij uw behandeld artsen en therapeuten. Met deze informatie kunnen wij uw schade onderbouwd bij de aansprakelijke partij vorderen. Indien de aansprakelijkheid erkend is, zijn hier voor u geen kosten aan verbonden.

  • Heeft u een vraag of wilt u ons inschakelen?
    U kunt dit contactformulier invullen.
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Ook kunt u ons vrijblijvend bellen
    010 - 2374210