Letselschade wegbeheer

U loopt letsel op door een gevaarlijk gebrek aan weg of stoep. U valt bijv. door een gat in de stoep.

 

 

 

Wanneer kunt u een wegbeheerder aansprakelijk stellen?

U valt bijv. door een gat in de stoep of struikelt over een opstaande stoeptegel. Een ander voorbeeld is dat u met uw fiets ten val komt door een gat of een richel in het wegdek. Het is hier belangrijk om een foto te maken van de gevaarlijke situatie en de gegevens van eventuele getuigen te verzamelen. Ook dient u zo snel mogelijk het letsel te laten beoordelen door een arts. U moet ook de kosten bijhouden die u vanwege het ongeval en het letsel heeft gemaakt en/of zonder ongeval niet gemaakt zou hebben. Het is verstandig om zoveel mogelijk bonnetjes en andere bewijsstukken van kosten te bewaren. Mogelijke schadeposten die u kunt vorderen zijn onder andere reiskosten, kosten ziekenhuisverblijf, een vergoeding voor huishoudelijke hulp of klusjes in en om het huis (tuinwerkzaamheden, schilderwerk) en verlies aan arbeidsvermogen.

Soorten letselschade door wegbeheerder

Dit laatste heeft betrekking op het feit dat u door het letsel minder of niet kunt werken. Dit kan weer consequenties hebben voor uw inkomen. Naast voornoemde schadeposten heeft u ook recht op smartengeld (vergoeding voor de pijn, ellende etc.).

Neem contact op met M-Advocatuur

Wij gaan voor u deze schadeposten inventariseren, onderbouwen en vorderen bij de wederpartij. Met betrekking tot het letsel vragen wij met uw toestemming informatie op bij uw behandeld artsen en therapeuten. Met deze informatie kunnen wij uw schade onderbouwd bij de aansprakelijke partij vorderen. Indien de aansprakelijkheid erkend is, zijn hier voor u geen kosten aan verbonden.

  • Heeft u een vraag of wilt u ons inschakelen?
    U kunt dit contactformulier invullen.
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Ook kunt u ons vrijblijvend bellen
    010 - 2374210